HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Mariska van Gennep

Over Mariska van Gennep

Mariska legt de verbinding leg tussen wat er al is in ‘mantelzorgwereld’ en wat er zou moeten zijn. De link tussen zorggever en mantelzorger, van onderaf gelegd. Ze is auteur van het boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg”, waarin ze vertelt over de aftakeling van haar man Sjonny. Ze deelt haar ervaringen als mantelzorger. Slechte, goede en vooral liefde(volle) herinneringen aan een periode die in het teken stond van ALS.

Als spreker vertelt ze liefdevol haar verhaal om de verbinding tot stand te laten komen. De “hulpverlening” te helpen en laten zien, wat er gebeurd in een gezin. Waarin je bijvoorbeeld dankbaar bent voor 24 uurs zorg en er tegelijkertijd gek van wordt. Want alle dagen ‘iemand in je huis’ is niet leuk (denk maar aan de kraamverpleegkundige). Mailen met een medewerker van een organisatie is mooi, maar je wilt het liefst direct even persoonlijk overleg. Niet twee weken wachten omdat diegene op vakantie is..

Bovendien pleit Mariska in en buiten haar boek standaard voor een regisseur naast elke ernstig zieke, die alle regeltaken op zich neemt, om de mantelzorger te ontlasten. Standaard omdat een diagnose dood al genoeg impact heeft en er echt genoeg voor de mantelzorger over blijft.

Verder verhaalt ze over haar ervaringen op de Kilimanjaro, waar ze vier maanden na de dood van Sjon geweest is. De impact die de klim heeft, hoe je sterk en jezelf blijft in een groep, vooral als je een keuze maakt om de groep te verlaten. Het geeft jou de inspiratie om na te denken over beslissingen en keuzes.
In haar lezingen maakt Mariska gebruik van haar kennis als Lachyoga docent om de zwaarte van het verhaal af te wisselen met ‘luchtigheid’.

Meer inspriatie van Mariska van Gennep

https://youtu.be/FoaSOtrxpr8

info
aanvraag

Talen

Nederlands

Thema's

A.L.S | Lachworkshop | Mantelzorg | Zorg

Specialiteiten

Conferentie | Spreker | Training | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

ALS heb je niet alleen

Mariska van Gennep | De Vrije Uitgevers | 9789082203295

Mariska van Gennep blogt al ruim drie jaar over gezondheid als haar man Sjonny de diagnose ALS krijgt. Hun wereld staat op zijn kop. Mariska besluit de wereld weer rechtop te zetten en te gaan schrijven over hoe dat is, het gezinsleven met een partner die zo'n loodzware diagnose heeft. In 'Als heb je niet alleen' schetst Mariska van Gennep hoe ze dag in dag uit balanceert tussen liefde en mantelzorg. Het gezin maakt bewust zoveel mogelijk herinneringen voor 'later' en Mariska schrijft open en eerlijk over Sjon's ziekteverloop en alles waar zij als mantelzorger tegen aanloopt. Met 'Als heb je niet alleen' wil Mariska van Gennep alle mantelzorgers een hart onder de riem steken. Ze geeft in dit boek ook tips om in zo'n heftige situatie jezelf staande te houden.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ