HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Aart Bontekoning

Over Aart Bontekoning

Via interactieve masterclasses, generatie-onderzoek en optredens met het generatietheater laat Aart zien en ervaren hoe generatiediversiteit kan worden ingezet om als (vergrijzende) organisatie, afdeling of team fris en ‘bij de tijd’ te blijven en aantrekkelijk te zijn voor jonge en oudere medewerkers en voor klanten. Het optreden met het generatietheater levert een prikkelende mix van inspiratie, humor en wetenschap.

Aart begon zijn werkleven bij de politie, eerst in de basis en daarna in het management. Onderweg raakte hij geïnteresseerd in cultuur verandering en volgde een studie organisatiepsychologie aan de UU. Daarna verdiepte hij zich in de invloed van opvolgende generaties op de evolutie van de eigen organisatie (cultuur). Met name op de evolutie van besluiten, samenwerken, communiceren, leiden en andere sociale processen. Die ontdekkingsreis leidde in 2007 tot een promotie aan de UvT.

Daarna onderzocht hij generatiediversiteit in meer dan 200 verschillende organisaties, zoals de Hema, de politie, ministeries, gemeenten en provincies, de Efteling, de Nederlandse Bank, Wehkamp, advocatenkantoren en ingenieursbureaus, het OM, hogescholen, UMC, zorgorganisaties, Philips, KPN etc.. Tussen 2015 en 2018 onderzocht hij in ruim 70 organisaties waar de Nederlandse Millennials (1985-2000) wel en geen werkenergie van krijgen; wat een organisatie wel en niet aantrekkelijk maakt. Op 16 basisscholen onderzocht hij de bewuste generatie Z (2000-2015). Deze jongste generatie, die de komende jaren aan het werkleven begint. Hij schreef er boeken, whitepapers en talloze artikelen over. Hij is een veelgevraagd spreker.

Bestel hier de online masterclass van Aart Bontekoning over Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties

Meer inspriatie van Aart Bontekoning

info
aanvraag

Talen

Nederlands

Thema's

Gedragsmanagement | Organisatieontwikkeling | Vergrijzing

Specialiteiten

Blended Learning | Presentatie | Spreker | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties

Aart Bontekoning | Mediawerf | 9789490463342

Tot na 2030 neemt de vergrijzing in Nederland fors toe. Dit geldt voor veel sectoren. In ieder geval voor het onderwijs, de industrie, de landbouw en visserij, de zorg, de bouw, de energiesector, de zakelijke dienstverlening en bij de lokale en rijksoverheden. De vergrijzing vergroot de kans dat jonge generaties met hun natuurlijke vernieuwingsdrang vastlopen in ingesleten verouderde routines waar de oudste generaties in lijken 'gevangen'. Hierdoor lopen veel bedrijfsculturen een ongewenst verouderingsrisico. De vergrijzing biedt anderzijds ook kansen; nog nooit was er zoveel vakkennis en ervaring op de werkvloer. Vanuit een generatieperspectief geeft Aart Bontekoning aan hoe vergrijzende organisaties 'bij de tijd' kunnen blijven. Het vergt inspanningen van alle generaties en een transformatie van ‘de jeugd heeft de toekomst’ naar: 'de jeugdigheid in alle generaties vormt de toekomst'. Dit verrassende boek biedt een antwoord op de vele vragen die er leven rond vergrijzing in organisaties.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ