HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Marcel van Marrewijk

Over Marcel van Marrewijk

Drs. Marcel van Marrewijk (1959) ondersteunt mensen en organisaties in de transformatie naar effectieve, verbindende en meer mensgerichte en duurzame manieren van werken. Dit doet hij als lector moderne bedrijfskunde, als ondernemer, organisatie-architect, adviseur, trainer, spreker en schrijver.

Afgestudeerd als algemeen en regionaal econoom aan de Erasmus Universiteit, rusten Marcel’s inzichten op een gedegen wetenschappelijke basis. Hij ontwikkelde een driedimensionaal bedrijfskundig raamwerk – de Cubrix – met daarin acht organisatietypen die het verleden, het heden en de toekomst van organisatieontwikkeling beschrijven. Het biedt taal en perspectieven als antwoord op de toenemende complexiteit die professionals en leidinggevenden ervaren en die het transformatieproces naar een circulaire economie ondersteunen.

Marcel publiceerde zijn inzichten vanaf 2003. In 2011 verscheen de Cubrix, en dit boek is in 2014 heruitgegeven onder de titel “Handboek Organisatieontwikkeling – bouwstenen voor beter organiseren”. In 2015 publiceerde hij “Succesvol organiseren in de zorg – theorie en praktijk van koplopers”. Hij is initiatiefnemer van verschillende online kennisplatforms en moderne onderwijsvormen.

Marcel is eigenaar van Virtu et Fortuna BV, mede-eigenaar van Workmetrics en verbonden aan Huisacademies, Eforis en Archimedes. Marcel is als lector verbonden aan de Hogeschool SDO en docent en examinator van de Business School Nederland.

Marcel is een gedreven en inspirerend spreker. Hij doorziet evolutionaire processen, en snapt wat nodig en passend is. Transformeren vergt veel van mens en organisatie, maar veel keuzes hebben we niet. De wereld om ons heen ontwikkelt zich in een steeds sneller tempo, maar daar hoeven wij niet bang voor te zijn. Veranderen is ook een spannend avontuur, die indien we goed samenwerken mooie ervaringen brengt.

Meer inspriatie van Marcel van Marrewijk

info
aanvraag

Talen

Nederlands, Engels

Thema's

Bedrijfsprocessen | Change Management | Duurzaamheid | Innovatie | Leiderschap | Organisatieontwikkeling | Verandermanagement | Zorg

Specialiteiten

Conferentie | Dagvoorzitter | Presentatie | Spreker | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

Succesvol organiseren in de zorg

Marcel van Marrewijk | Content to Image | 9789081825269

Dit boek biedt praktische verhalen en inspirerende ervaringen van en voor organisaties in de zorg. De zorg van de nabije toekomst bestaat namelijk al: her en der zijn ‘pareltjes’ te vinden die navolging verdienen en zelfs main stream zouden moeten worden. Er zijn namelijk grote performanceverschillen in de zorg. Dit boek laat zien dat er andere, meer mensgerichte en meer succesvolle werkwijzen mogelijk zijn. Deze worden geduid en inzichtelijk gemaakt aan de hand van recente inzichten in organisatieontwikkeling.

Handboek Organisatieontwikkeling

Marcel van Marrewijk | Academic Service | 9789462200715

Ervaart u dat vertrouwde wijzen van werken niet langer effectief zijn, soms zelfs averechts werken? Zou u daarom beter inzicht willen hebben in het verleden, het heden en de toekomst van organisatieontwikkeling? Wenst u een scherper beeld van de verandermogelijkheden en de organisatiedynamiek? Met het bedrijfskundig raamwerk, de Cubrix, kunt u bepalen: - welke organisatie-inrichting het meest geschikt is - welke cultuur de ambities van een organisatie stimuleert of afremt - welke leiderschapsstijl of type strategie het beste werkt - welke vaardigheden en kernkwaliteiten het meest aansluiten - welke verbeteringsmogelijkheden het best renderen - welke besturingsvorm overeenkomt met de aard van de uitdagingen en ambities van uw organisatie en nog veel meer!

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ