HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Fortuin & DeWal

Over Fortuin & de Wal

Kathinka Fortuin & Gerdien de Wal geven sinds 2016 lezingen en workshops over hun boek ‘Het goud van de 55-plusser’ . Dit thema, dat steeds meer erkend wordt, is ook in de media hoogst actueel en voortdurend in beweging.
De focus ligt dan met name op de problemen in plaats van op de mogelijkheden van 55-plussers en organisaties. Wij verbazen ons over die eenzijdige blik. Zo wordt bij de werkende vaak een regeling aangeboden en voor de werklozen is nu het voorstel om het basisinkomen in te voeren.
Natuurlijk is het een mogelijkheid, maar wij missen nog steeds de aandacht en investering die nodig is voor deze groep om zichzelf opnieuw uit te vinden en daardoor zinvol werk te vergaren of zinvol aan het werk te blijven.
Zij maken er een punt van dit thema te vertalen naar zowel individu als naar de organisatie en bieden daarbij handvatten en tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Persoonlijk:

Kathinka Fortuin (1958) is sinds 1989 oprichter-eigenaar van Bureau Liedeweijde bv. De focus binnen al haar projecten gaat over de mens en hoe die zich ontwikkelt in zijn werkomgeving. Ze maakt daarbij zowel gebruik van haar kennis op het gebied van bedrijfskunde als haar psychologisch inzicht in menselijk gedrag. In haar huidige praktijk vallen deze achtergronden samen en kan zij, afhankelijk van de vraag, precies dát inzetten wat nodig is,.
‘Kathinka geeft mensen moed en energie om aan de slag te gaan te gaan met hun eigen praktijk’

Gerdien de Wal (1949) werkte vele jaren als (interim)manager in de publieke sector. Mensen in hun kracht zetten, samen hun talenten naar boven halen en ruimte scheppen voor vernieuwing, is haar drijfveer. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Ze heeft haar eigen bureau De Wal Management Consultancy en is gemeenteraadslid.

Meer inspriatie van Fortuin & de Wal

info
aanvraag

Talen

Nederlands, Engels

Thema's

55 plussers | Generatieverschillen | Talent in perspectief

Specialiteiten

Dagvoorzitter | Presentatie | Spreker | Training | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

Het goud van de 55 plusser

Kathinka Fortuin Gerdien de Wal | Reed Business Information | 9789035249387

Nederlanders worden steeds ouder en ons land vergrijst. Hierdoor zal in 2019 maar liefst de helft van de Nederlanders 55-plus zijn. We moeten tegenwoordig langer doorwerken en het is voor organisaties dan ook van groot belang de kwaliteiten van alle generaties te benutten. Maar hoewel ouder worden een schat aan levenservaring oplevert, worden oudere werknemers dikwijls nog gezien als een last. Het goud van de 55-plusser beschrijft de seizoenen van het leven en biedt handvatten en praktische tips om de kennis en ervaring van 55-plussers aan te boren. Dit 'goud' vormt het kapitaal van onze generatie, die een leven lang geleerd heeft. Het goud van de 55-plusser is een pleidooi voor de herfst van het leven. De herfst is een essentieel en rijk onderdeel van onze levenscyclus, dat kan worden ingezet om de output van organisaties te verhogen. Het boek schetst wegen om jonge en oudere werknemers met elkaar te verbinden, opdat zij kunnen profiteren van elkaars inzichten en kunnen bijdragen aan elkaars ontwikkeling als mens en als professional. In Het goud van de 55-plusser komt een groot aantal generatiegenoten aan het woord, inspirerende 55-plussers die vol in het leven staan, hard werken en hun 'goud' ruimhartig met andere generaties delen. Zij onderzoeken wat het betekent om 55-plus te zijn in deze tijd. Welke fasen hebben ze in hun leven doorlopen, wat hebben ze gewonnen en wat laten ze achter? Hun ervaring en levenswijsheid zijn van onschatbare waarde voor organisatie en maatschappij.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ