HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Babette Porcelijn

Over Babette Porcelijn

Babette Porcelijn is van huis uit ontwerpster (TU Delft) en auteur van het boek De Verborgen Impact. Dit boek bracht haar in 2017 op nummer 73 in de Trouw Duurzame 100 én naar de finale van de Dutch Design Awards. In De Verborgen Impact onderzoekt ze hoe je als consument zo effectief mogelijk kunt verduurzamen. En dat begint natuurlijk bij: weten waar je grootste impact zit. En precies daar ontdekte zij een grote blinde vlek: de verborgen impact. Neem je die verborgen impact wel mee, dan kun je veel effectievere keuzes maken.

De Verborgen Impact:
Wanneer je als consument effectief wil verduurzamen, is het slim om te beginnen met je grootste impact. Maar wat is je grootste impact? Babette Porcelijn deed hier uitgebreid onderzoek naar en kwam erachter dat die niet in de dingen zit die je verwacht. Ze berekende samen met CE Delft een impact-top-10 van de gemiddelde Nederlander én ontwikkelde een tool waarmee je je eigen impact-top-10 kunt berekenen.
Wil je je medewerkers motiveren voor verduurzaming van de organisatie of organiseer je een publieksevent? Tijdens haar presentatie vertelt Babette uitgebreid over de bevindingen van haar onderzoek, zodat ook jij effectief kunt verduurzamen, te beginnen met je grootste impact. In een interactieve workshop kun jij meteen je eigen impact-top-10 in kaart brengen en reikt Babette effectieve oplossingen aan. De presentatie en workshop wordt toegespitst op de organisatie en doelgroep.

Meer inspriatie van Babette Porcelijn

info
aanvraag

Talen

Nederlands, Engels

Thema's

Duurzaamheid | Maatschappelijk ondernemen

Specialiteiten

Conferentie | Presentatie | Spreker | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

De verborgen impact

Babette Porcelijn | Singel Uitgevers | 9789021408309

Als iedereen ter wereld zo zou leven als wij hier doen, zouden we 3,5 aardbol nodig hebben. Steeds meer mensen zijn zich bewust van onze enorme impact op de planeet en willen hier iets aan doen. Maar waar kun je het grootste verschil maken, en wat kun je concreet doen? Babette Porcelijn liet de totale impact doorrekenen. Ze laat zien dat driekwart van de impact op onze planeet verborgen is en toont waar de grootste impact plaatsvindt. In dit boek geeft ze aan de hand van toegankelijk gepresenteerde cijfers handvatten voor bedrijven en consumenten om effectief te verduurzamen en zo een negatieve effect om te zetten in een eco-positieve bijdrage. Babette Porcelijn gaf het boek in eigen beheer uit en verkocht binnen een jaar ruim 3000 exemplaren. Dit wordt de herziene editie met nieuwe vormgeving en verbeterde, actuele doorrekeningen.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ