HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Rachel Gasper

Over Rachel Gasper-Rotengatter

“In 2030 komt burn-out (en bore-out) niet meer voor en is Nederland het meest innovatieve land ter wereld en ‘best place to work’.“ Dit is de ambitieuze missie van Rachel met haar bedrijf Floooow.
Samen met haar team helpt ze organisaties en hun medewerkers de juiste omstandigheden te creëren, zodat er vaker flowervaringen in de dagelijkse werksetting plaatsvinden.

Tijdens haar master Human Resource Management (HRM) verdiepte Rachel zich in de positieve psychologie en concepten die hiermee in lijn liggen, zoals flow en bevlogenheid. Hoewel het concept bevlogenheid door een aantal wetenschappers al wat meer was uitgewerkt in een model dat bruikbaar is voor organisaties, werd het concept flow nog veelal gezien als iets abstracts. Flow was al wel eerder onderzocht door Mihaly Csikzentmihalyi, een van de grondleggers van de positieve psychologie maar zijn onderzoeken richtten zich vooral op persoonlijke omstandigheden, musici, sporters en wetenschappers.

Rachel was ervan overtuigd dat het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk de oplossing was voor een aantal uitdagingen waar met de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven voor staan:
• burn-out en bore-out klachten te voorkomen
• innovatie en productiviteit optimaliseren om te kunnen blijven concurreren op wereldniveau in tijden van toenemende globalisering en ontgroening en vergrijzing

Rachel deed daarom voor haar master HRM onderzoek naar het bevorderen van flow in de dagelijkse werkpraktijk. Hoe kunnen in organisaties de optimale omstandigheden voor flow gecreëerd worden? Welke invloed hebben medewerkers zelf op het bevorderen van flow en wat kan de organisatie doen om flow op het werk te bevorderen? Wat is de rol van de HR-functie bij het creëren van de optimale omstandigheden voor flow?

Rachel heeft een moderne visie op HRM en is in staat om complexe situaties op een creatieve manier op te lossen en positieve verandering te realiseren. Ze ontwikkelt teamspellen die aanzetten tot reflectie en het nemen van verantwoordelijkheid. Op basis van de input die opgehaald wordt met deze teamspellen, maken teams onder begeleiding van Rachel of een van haar Floooow-teamleden een praktisch plan van aanpak. Hierdoor worden successen zowel op korte termijn gerealiseerd als ook voor de lange termijn. Haar snelle denken en scherpe blik op de ontwikkelende markt maakt Rachel tot een prettige en waardevolle sparringpartner voor directie, manage- ment en HR.

Rachel voegt graag waarde toe aan de maatschappij door haar kennis en ervaring te delen. Zo schrijft ze regelmatig artikelen en blogs waarin ze antwoord geeft op ver- schillende HR-vraagstukken en ontwikkelt inspirerende workshops en evenementen die leiden tot meer bewustzijn, creativiteit en flow. Met haar interactieve lezingen laat Rachel haar publiek zien, horen en voelen wat flow is en hoe je je eigen flow kunt activeren.

Wil je Rachel boeken als spreker, ben je nieuwsgierig wat Floooow voor jouw team of organisatie kan betekenen of ben je geïnspireerd geraakt door dit boek en wil je meer weten over flow? Neem dan een kijkje op www.floooow.nl

In de optie downloads kan je het Floooow Canvas downloaden

Het canvas gebruiken:
Print het canvas uit op A3 of A2 formaat en hang het op. Vul het canvas in met de waardevolle inzichten die je vanuit de interactieve lezing van Rachel hebt opgedaan en/of gebruik de vragen en tips op het canvas om je eigen plan van aanpak te maken voor meer flow in je team of organisatie. Je kunt gebruik maken van post-it stickers en het later uitwerken op het canvas of direct op het vel schrijven. Na het invullen heb je een concreet actieplan. Denk ook aan quick wins die je kunt realiseren. Dit houdt het actieplan levend en werkt motiverend. 

Meer inspriatie van Rachel Gasper-Rotengatter

Wat is flow? Wat levert flow op? Hoe kun je meer flow ervaren in je werk? Wat hebben je medewerkers nodig om vaker in flow te kunnen werken? In deze inspiratievideo geven we hier antwoord op.

info
aanvraag

Talen

Nederlands

Thema's

Bevlogenheid | Flow | Gedragsmanagement | Sociale Innovatie | Werkdrukbeleving | Werkgeluk | Werkplezier

Specialiteiten

Presentatie | Spreker | Training | Workshop

Prijsindicatie

Downloads

Boeken

Flow in organisaties

Rachel Gasper-Rothengatter | Managementboek | 9789083180106

Prestatiedruk en werkdruk zijn dé uitdagingen waar medewerkers, leidinggevenden en organisaties dagelijks mee te maken hebben. En dat in een tijdperk waar innovatie en productiviteit steeds belangrijker worden om te kunnen concurreren op wereldniveau. Flow in organisaties biedt praktische oplossingen voor deze uitdagingen. Want medewerkers die flow ervaren zijn productiever, innovatiever, hebben een groter leervermogen en hebben minder kans op burn-out of bore-out. Bovendien zullen ze minder snel geneigd zijn om de organisatie te verlaten omdat ze zichzelf zijn, zich veilig voelen en hun talent optimaal benutten. Flow in organisaties beschrijft hoe je de beste omstandigheden creëert om zelf vaker flow te ervaren, hoe je flow binnen je team mogelijk maakt en hoe je flow organisatiebreed stimuleert. Na het lezen van dit toegankelijk geschreven boek weet je wat je kunt doen om flow mogelijk te maken voor jezelf, je team en de organisatie als geheel.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ