HET GROOTSTE KENNISPLATFORM VAN NEDERLAND

Boek je eigen spreker

Guido van de Wiel

Over Guido van de Wiel

Guido van de Wiel (1972) is organisatiepsycholoog, schrijver en trendwatcher. Hij voelt zich het meeste thuis op het kruispunt van deze verschillende rollen. Hij tracht steeds weer mensen in contact te brengen met hun wezenlijke verhaal. Dat doet hij als spreker, als coach, als ghostwriter en als schrijver.

Na eerdere nominaties in 2010, 2012 en 2013 (waaronder de shortlistnominatie voor Futurist of the Year) is hij eind 2015 uitgeroepen tot ‘Trendwatcher of the Year’.
De onderwerpen waar Guido van de Wiel lezingen over verzorgt lopen uiteen. Denk in ieder geval aan Business for good, duurzaamheid, trends op het gebied van werk, de toekomst van leiderschap/ future leadership, de toekomst van teams, organiseren met toekomst, Verdraaide organisaties, creativiteit en innovatie, innoveerkracht, veranderen zonder blauwdruk en nieuwe vormen van adviseren.
Meer in het bijzonder gaat het om lezingen ‘Vrijheid op de vierkante meter’ over omgaan met beperkingen, werken met je innerlijke familie, het uitlokken van Big Dyna, Unleashing Superdragons in the Workplace, culturele sturing, ecologica, stakeholdermanagement in duurzaamheidsvraagstukken en het werken met het mythologisch narratief.

Loopbaan
Na zijn studie organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht afgerond te hebben, is Guido van de Wiel als trainer/ adviseur werkzaam geweest bij Outing Holland en bij Berenschot. Daarnaast werkt hij als schrijver regelmatig voor uitgevers als Vakmedianet, Boom Uitgevers (voormalig: Academic Service), Koninklijke Van Gorcum, de Arbeiderspers en S2 uitgevers. In het verleden heeft hij naast zijn adviseurschap als journalist gewerkt voor het U-blad.

Hij is lid van het team van Verdraaide Organisaties en lid van de inner circle van HRcommunity. Ook heeft hij zich verbonden aan De Veranderbrigade. Van 2012 tot 2015 is Guido van de Wiel hoofdredacteur geweest van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl.
Momenteel is hij als executive coach verbonden aan de business schools: Rotterdam School of Management en TIAS School for Business and Society. Over het onderwerp “stakeholdermanagement in duurzaamheidsvraagstukken” gaf hij een aantal jaren eendaagse en meerdaagse gastcolleges op Nyenrode Business University en op campus Den Haag (Universiteit Leiden). Bij deze laatste Universiteit gaf hij ook gastcolleges over het onderwerp “overheid 2.0”. Op het Grootste Kennisfestival van Nederland verzorgde hij een keynote over “werken met het mythologisch narratief”. en hij was een van de keynote-sprekers op het HR Strategisch Jaarcongres van 2017.

Bijzonder project
In 2009 is bij de Arbeiderspers zijn vertaling verschenen van La Disparition van Georges Perec. Deze roman kent – zowel in het Franse origineel als in de vertaling – gedurende meer dan 300 pagina’s geen enkele keer de letter e. Een unicum in de Nederlandse literatuur! Voor Guido van de Wiel is de vertaling met name een proeve der bekwaamheid om zijn stelling luister bij te kunnen zetten dat zelfopgelegde beperkingen tot creativiteit leiden.

Meer inspriatie van Guido van de Wiel

info
aanvraag

Talen

Nederlands, Engels

Thema's

Business for good | Duurzaamheid | Future Leadership | Leiderschap | Organisatieontwikkeling | Organisatiepsycholoog | Verdraaide Organistaties

Specialiteiten

Conferentie | Presentatie | Spreker

Prijsindicatie

Downloads

Geen downloads toegevoegd

Boeken

Pionieren naar nieuw organiseren

Pionieren naar nieuw organiseren

Jan Smit, Georgette Kempink, Guido van de Wiel | Mijnmanagementboek | 9789463184779

Benieuwd hoe professionals bij Het ABC, ING, Lokalis, Spirit, Vivium, Youké - maar ook bij de Gemeente Zwolle en GGD West-Brabant - omgaan met Nieuw Organiseren? Deze publicatie bevat een weerslag van de lessen en inzichten die gedeeld en ontwikkeld zijn in de Community of Practice (CoP) Nieuw Organiseren. Het gaat hier om een leernetwerk van pioniers die ieder in de eigen context aan het experimenteren zijn met anders organiseren. De CoP Nieuw Organiseren is een initiatief van Broosz met de ambitie om pioniers op dit gebied vanuit verschillende sectoren en rollen met elkaar te verbinden. De CoP en deze uitgave is mede tot stand gekomen door ondersteuning van de NSvP - Stichting Innovatief in Werk. De praktijkverhalen in deze publicatie zijn interessant voor iedereen die kort of al langer bezig is met een soortgelijke transformatie van Oud Organiseren naar Nieuw Organiseren. Soms gaat het over eigen worstelingen en persoonlijke stappen, dan weer over een gekozen veranderaanpak. Ook komen ondersteunende modellen en verschillende theorieën aan bod, maar - zoals het een Community of Practice betaamt - steeds is daarbij de praktijk leidend.

8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst

Michael Jongeneel, Guido van de Wiel | Academic Service | 9789462200807

'De economische, (geo)politieke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen jaren vragen om aanpassingen, juist ook in leiderschapsstijl' schrijft Feike Sijbesma (CEO Koninklijke DSM) in zijn aanbeveling. Daarnaast vraagt de aankomende generatie om nieuw leiderschap, waarbij zelfs het realiseren van win-winsituaties niet langer volstaat. Echt succesvol zullen leiders zijn die kiezen voor de 'win-win-wínsituatie': de optie die goed is voor de leider, de organisatie én de gehele omgeving. Herman Wijffels (hoogleraar Duurzaamheid Universiteit Utrecht): 'De auteurs introduceren in dit boek een grensverleggend concept voor leiderschap. Zij verbinden het zakelijke met het persoonlijke en raken zo de dieper liggende bron waaruit de principes van people-planet-profit voortkomen.' Otto Scharmer (auteur Theory U) voegt toe: 'Michael's personal story and concrete examples in this book make this concept accessible and practical for everyone who wants to explore this path.' Aan de hand van acht concrete stappen laten Michael Jongeneel en Guido van de Wiel zien uit welke bron leiders van de toekomst zullen putten om optimale beslissingen te nemen. Een case met daarin Michaels ervaringen als COO loopt als een rode draad door het boek.

Cirkel van verandering

Cirkel van verandering

Steffan Seykens, Guido van de Wiel | Academic Service | 9789462200890

Bent u moe van alle verandertrajecten uit het verleden? Dan is 'Cirkel van verandering' een echte aanrader. Dit boek biedt een pragmatische aanpak om het eigenaarschap en de zelfsturing binnen teams en organisaties te versterken. De werkvorm Intention Circles vormt de kern van de aanpak. Deze pragmatische en bewezen effectieve werkvorm helpt u om een gedragsverandering daadwerkelijk waar te maken. Verder krijgt u praktische handvatten aangereikt om een professionele performancecultuur te realiseren en hiermee het betuttelen en ontkrachten van professionals te voorkomen. 'De teamcoaching onder leiding van Steffan Seykens heeft meer eigenaarschap, pro-activiteit en een feedbackcultuur gebracht. De Intention Circles hebben onmiskenbaar bijgedragen aan een snelle cultuuromslag.' - Frouwktje Luis (General Manager Start People Inhouse Services)

Organiseren met toekomst

Organiseren met toekomst

Guido van de Wiel | Boom | 9789024407767

- Hoe gaan we in de toekomst om met personeel? - Wie hebben we nog in dienst en wie niet? - Hoe gaan we om met opleiding en ontwikkeling van medewerkers? - Hoe geven we invulling aan duurzame inzetbaarheid, inzet op talent en vitaliteit? - Bestaat er in de toekomst nog wel zoiets als werving en selectie of een jaarlijkse beoordelingscyclus? - En, bovenal, welke waarde creëren we en hoe houden we daarbij zicht op de klant? Via deze vragen gaan we na hoe organisaties er in de toekomst uitzien, waar de leiders in deze organisaties zich op richten en welke instrumenten hen daarbij helpen. We gaan daartoe onder meer langs bij Finext waar mensen hun eigen salaris vaststellen en we leren van een sociale werkplaats hoe zij op een natuurlijke manier jobcrafting toepassen doordat zij naar unieke talenten van mensen kijken in plaats van naar vaststaande functies. Zodoende reiken we in dit boek nieuwe tools, nieuwe taal en trends aan, voor de leiders van morgen. Met bijdragen van onder meer Menno Lanting, Marjolein Lips-Wiersma, Lenette Schuijt, Jitske Kramer, Fokke Wijnstra, Paul de Blot SJ (voorwoord) en Guido van de Wiel.

Reviews

Geen reviews toegevoegd

Info aanvragen

MM slash DD slash JJJJ